Rotterdamse Museumnacht

15.000 bezoekers, een recordaantal! De Rotterdamse museumnacht is een must voor de cultuurliefhebber. Gezellig, creatief, laagdrempelig. Een echt Rotterdams evenement. Naast dat alle musea zich openstellen voor (nacht)bezoek, zijn er dj’s, hapjes + drankjes, optredens. Tot 2 uur ’s nachts bruist het op straat.

De Witte de Withstraat is natuurlijk een belangrijk centrum voor de activiteiten rondom de museumnacht, met al haar galleries en expositieruimtes. En natuurlijk ook door de ligging: een strategische doorgangsroute tussen de diverse musea.

Nieuwe hotspot is het gebied rondom de Pannenkoekstraat, of nog beter eigenlijk, de Botersloot. Projecties, lichtshows, en upcoming horeca gelegenheden. Heerlijke espresso en verleidelijke taartjes/cakes te koop bij de Urban Espresso Bar. Een super relaxt tentje, helemaal passend bij de sfeer van de museumnacht.

Door de aangrenzende nieuwbouwpanden, natuurlijk allemaal sfeervol, creatief en modern uitgelicht, is dit echt een goede plek om te onthouden. Naast de UEB zitten er tal van andere leuke plekjes (restaurants, cafes) om eens te ontdekken.

NB: qua horeca-op-straat: dit jaar was met name de poffertjeskraam goed vertegenwoordigd. Ook heb ik geen ‘ museumnachtmenu’ of special gezien. Gemiste kans?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s