Sfeer proeven op De Kaap

Leuk: een dagje toerist-in-eigen-stad. Vandaag: Katendrecht. Nieuwbouwlocatie, maar ook toeristische trekpleister in wording. Met prominent in beeld: De Rotterdam. Cruiseschip met aan boord een hotel, diverse restaurants en shops. Om het schip te bezoeken kun je diverse tours boeken, met of zonder gids.

Op Katendrecht worden veel nieuwe woningen gebouwd. Hoogbouw en laagbouw, eengezinswoningen en flats. Door de nieuw te bouwen Rijnhavenbrug wordt Katendrecht beter bereikbaar voor verkeer van en naar het centrum. Daarnaast zijn er voor Katendrecht nog meer spannende plannen, zoals bijvoorbeeld de bouw van het European China Center wat de brug moet slaan tussen Europa en China. Op www.kunjijdekaapaan.nl kun je een virtuele toer maken in de wijk.

Horeca ondernemingen spelen een belangrijke rol in het straatbeeld van een wijk. Op het Deliplein zit, naast het Theater Walhalla, een rijtje aan interessante restaurants en ook een kookstudio. Nu nog tussen de stripteasebar met topless bediening, maar als de wijk groeit, met name ook bewoond wordt en levendiger wordt, dan is dit in potentie een leuke nieuwe plek om uit te gaan. Met natuurlijk een schitterend uitzicht op Rotterdam en de Wilhelminakade als extra bonus.

Op het Deliplein bevinden zich o.a. de kookstudio van Z&M, Deli Bird Thai Cuisine, Kwiezien en Table d’Hotes de Jonge De Jong.

Spannend om je als Horeca ondernemer te vestigen in een onontgonnen gebied. Belangrijk om jezelf dan goed op de kaart te zetten, want alleen de nieuwe bewoners uit de buurt aantrekken is wellicht niet voldoende om toch iedere avond vol te zitten. Alle drie de restaurants hebben overigens prima recensies op Iens. Reden genoeg dus om eens letterlijk sfeer te gaan proeven op De Kaap.

Advertenties

Een gedachte over “Sfeer proeven op De Kaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s