Dineren in een voormalig zwemparadijs.

Aloha_2

Pop-up restaurants, je begrijpt direct wat ermee bedoeld wordt; je ziet ineens restaurants verschijnen op plekken waar je dat niet verwacht. Helemaal hot anno 2015. Het wordt ook wel footloose genoemd. Het staat voor een formule waarbij een horeca-bedrijf op wisselende locaties opereert. Horeca-ondernemers (niet alleen horeca-ondernemers) en gemeenten zijn hier erg enthousiast over. Het biedt de ondernemer enerzijds de mogelijkheid om snel te ondernemen en geen langdradige vergunning-trajecten in te gaan, en anderzijds wordt hiermee leegstand gereduceerd. Dit geeft de stad een ander gezicht en biedt nieuwe mogelijkheden, gebieden krijgen een andere bestemming en de gezelligheid verplaatst zich zo door een stad.

Daarbij speelt deze formule in op de consument die meer behoefte krijgt aan unieke concepten en een avond uit wil op een onverwachte locatie. En als de voormalige bestemming van de locatie ook nog eens heel bijzonder was, dan wil je toch weten hoe het er tegenwoordig uitziet? Neem nou het subtropische zwembad Tropicana, wat in de jaren 80 gebouwd is en waar je vroeger heel wat uurtjes zwemmend en plonsend doorbracht; daar kun je dus nu genieten van een heerlijke maaltijd met een drankje, genietend van het uitzicht op de Maas op het subtropische terras. Heerlijk eten, drinken, optredens, zonnen en dansen; er is zelfs een nanny voor je kids! Het kan allemaal. Helemaal mooi bij de Aloha-bar is, want zo heet de bar, is dat ze zoveel mogelijk elementen van toen intact hebben gelaten, echter omgetoverd tot iets nieuws.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s